Şekerlenmiş reçelinizi benmari usulü ısıtın. Böylece eski haline döndürebilirsiniz.
Kızartma yağının sıçramasını engellemek için, bir tutam tuz atın.
Haşlanmış yumurtayı daha kolay soymak için, haşlandıktan hemen sonra soğuk suya tutun
.
Böreğinizi fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
Haşladığınız kuru fasulyenin suyu bitkiler için çok yararlıdır, bu suyla bitkilerinizi sulayın.
Kahveyi taze olarak saklamak için, cam kavanoza koyup içerisine iki adet kesme şeker atın.
Salçanızın küflenmesini önlemek için, üzerine sıvı yağ dökün.
Hamur işi yaptığınız tezgahın kolay temizlenmesi için bir tutam tuz serpiştirin.
Yumurtayı yüzebileceği kadar su olan bir kaba koyun, eğer suyun içinde yatay durumda kalırsa taze, yarı yatay durumda kalırsa 7-10 günlük, dik duruyorsa bayattır.
Dereotu ve maydanozu kağıt havlu ya da peçeteye sarıp, bu şekilde naylon torbaya koyarak buzdolabında saklarsanız, uzun süre taze kalır.
Buzdolabınızdaki kokuları engellemek için, bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BİR YORUMDA SİZDEN OLSUN