PRATİK BİLGİLER ( 1 )

  • Şekerlenmiş reçelinizi benmari usulü ısıtın. Böylece eski haline döndürebilirsiniz.
  • Kızartma yağının sıçramasını engellemek için, bir tutam tuz atın.
  • Haşlanmış yumurtayı daha kolay soymak için, haşlandıktan hemen sonra soğuk suya tutun
  • .
  • Böreğinizi fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
  • Haşladığınız kuru fasulyenin suyu bitkiler için çok yararlıdır, bu suyla bitkilerinizi sulayın.
  • Kahveyi taze olarak saklamak için, cam kavanoza koyup içerisine iki adet kesme şeker atın.
  • Salçanızın küflenmesini önlemek için, üzerine sıvı yağ dökün.
  • Hamur işi yaptığınız tezgahın kolay temizlenmesi için bir tutam tuz serpiştirin.
  • Yumurtayı yüzebileceği kadar su olan bir kaba koyun, eğer suyun içinde yatay durumda kalırsa taze, yarı yatay durumda kalırsa 7-10 günlük, dik duruyorsa bayattır.
  • Dereotu ve maydanozu kağıt havlu ya da peçeteye sarıp, bu şekilde naylon torbaya koyarak buzdolabında saklarsanız, uzun süre taze kalır.
  • Buzdolabınızdaki kokuları engellemek için, bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirin.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    BİR YORUMDA SİZDEN OLSUN

    Share